Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазара Ристовског, Радоша Бајића, Љиљане Шћепановић и Снежане Савић синоћ је у Равном Селу отворен II Филм фестивал. Више од две хиљаде људи овацијама је поздравило домаће филмске звезде, а затим и руског редитеља, дебитанта, Олегу Трофиму, чији је филм "Лед" и специјални гост, глумац Милош Биковић отворио фестивал.

"Драго ми је да фестивал другу годину заредом одржавамо на месту где је некада био Дом културе, иако сам чуо од мештана да га још увек нисам саградио, обећавам да ће се то ускоро догодити. Обезбедили смо новац за пројекат, а ускоро ћемо конкурисати на конкурсу Покрајинске владе. Биће овде нови Дом културе", рекао је Ристовски.

"Кан је село баш као и Равно Село, али је постао центар филмске индустрије зато што се фестивал тамо одржава већ деценијама. Свуда су људи жељни културе, било то у Равном Селу или у Паризу. Већина аутентичних аутора потиче из малих места као што је Равно Село и сасвим је очекивано да, управо у тим местима, промовишу културу. У Русији, кажу, служим позоришту, а сваки уметник треба да служи уметности којом се бави. То ја чиним вечерас", рекао је глумац Милош Биковић, и додао да се нада да ће у неким журналима о почетку фестивала бити помињано његово име.
 
"Посебно ме радује што ће на овогодишњим радионицама учествовати и млади синеасти, победници на регионалним такмичењима, јер пред њима је филмска будућност. Ми им ту будућност, нашим фестивалом, чинимо могућом. Велике, светске силе ће се помирити у Равном Селу овог јуна. Долазе нам филмови из Америке, Русије и Кине. Поред тога ту су филмови земаља из окружења. РСФФ се развија у један веома важан фестивал за младе ствараоце", рекао је Ристовски.


 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"