Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекцијама филмова "Изван граница реалности" и "Златна петорка", као и доделом награда најбољим остварењима по избору стручног и жирија публике.

Награђени су: Златним клипом за најбољег редитеља дебитанта по избору стручног жирија - филм "Едерлези Рајзинг" и редитељ Лазар Бодрожа; Специјалним признањем у овој категорији филм "Искра" и редитељ Гојко Беркуљан; Златним клипом за најбољи филм по избору жирија публике - филм "Лед! и редитељ Олег Трофим; Плакетом Први метар у категорији омладинског документарни - филм из пројекта Looking China "Све што расте" Милене Грујић; Посебним признањем у овој категорији играни филм "72 48 24 0" Матије Глушчевића; Награда за филм филмских радионица - филм "Сети се".

Више од 5.000 људи пратило је главни и пропратни програм Равно Село филм фестивала, уживајући поред филмова, и у музичком делу. Бројни гости из Србије, Русије, Црне Горе, Америке, Мексика, Кине истакли су своје задовољство боравком на фестивалу.  "Фестивал Равно Село ћу заувек носити у срцу, јер су ови људи, њихови обичаји као и цело место нешто најлепше што сам доживео у свом искуству у свету филма. Надам се да ће се филму десити још фестивала као што је овај како би сви могли да знају шта значи волети филмове", рекао је Даниел Бирман Рипштајн, продуцент из Мексика, гост фестивала, уједно и председник стручног жирија.

Црногорски редитељ Гојко Беркуљан, чији је филм "Искра" добио специјално признање, задовољан је досадашњим реакцијама на филм, али и боравком у Равном Селу.  "Присуство на фестивалу као и признање свакако много значе, нарочито за дебитантски филм. Велики је то подстрек за даље, омогућава упознавање и потенцијалну сарадњу са новим, младим ствараоцима, такође присутним овде, као и са великим, већ искусним филмским радницима. Драго ми је да су до сада позитивне реакције на филм, мислим да смо на добром путу, и да смо направили добар филм", рекао је Беркуљан.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"