Мирјана Бобић Мојсиловић гошћа Народне библиотеке

Мирјана Бобић Мојсиловић, списатељица, новинарка и сликарка, била је синоћ гошћа Народне библиотеке "Данило Киш". Сусрет са бројним љубитељима литературе у Врбасу био је прилика за представљање новијих романа ауторке и дела поетског опуса ауторке. 

"Мој књижевни опус је заправо омаж књизи. Верујем да је читање најбољи, најкреативнији и најјефтинији начин да се живи квалитетније и културније. Инспирацију за своје приче налазим на далеким дестинацијама, а писање за мене представља интимну терапију", рекла је Бобић Мојсиловић и додала да сматра да је књига најјефтинији начин да се поправи живот. 

Говорећи о својим романима, ауторка је посебно приближила неколико остварења. Најпре роман "Азбука мог живота" који је, како је истакла, прича о браковима из женског угла, и наставак тог романа под називом "Мушка азбука" који тему брака посматра из фокуса мушкараца. Књижевно вече у НБ "Данило Киш" окончано је стиховима популарне књижевнице. 

Мирјана Бобић Мојсиловић је објавила романе "Дневник српске домаћице" (2000), "Happy End" (2002), "Мајке ми, бајка" (2003), "Оно све што знаш о мени" (2005), "Твој сам" (2006), "Срце моје" (2007), "Азбука мог живота" (2008), "Глад" (2009), "Господин погрешни" (2010), "Тражи ме" (2012), "Твој анђео чувар" (2016), кратке приче "Баба, немој ништа да ме питаш" (1997) и збирку поезије "Обећао си ми" (2016). Ауторка је шест позоришних комада "Сузе су О. К.", "Верица међу шљивама", "Позови М ради ужитка", "Последња шанса", "Погоди ко долази на вечеру", "Свлачење", који су извођени у Народном позоришту, Атељеу 212, Култ Театру, Звездара Театру, Академији 28 и на сцени КЦ Палилула. Дванаест њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. Ауторка је неколико самосталних изложби слика. Била је један од првих аутора – самосталних издавача у Београду. Неколико пута је добила награду "Златни бестселер" и добитница је "Златне значке" Културно-просветне заједнице Србије. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"