Филмски караван "Ухвати филм" у Врбасу

Филмски караван под називом "Ухвати филм" проћи ће ове године и кроз Врбас. Избор филмова са овогодишњег фестивала биће бесплатно приказан у четвртак, 22. новембра од 18.00 часова, у сали II Месне заједнице Врбас, Саве Ковачевића 94. Караван у Врбасу гостује на иницијативу Удружења грађана "Хармонија", у сарадњи са Друштвом инвалида Врбаса и Канцеларијом за младе општине Врбас.

"Грађани Врбаса уживаће у укупно шест занимљивих краткометражних филмова: Бориа из Русије, Свето срце из Француске, Ловац на таленте из Шпаније, Плесач у колицима из Јапана, Амна из Босне и Херцеговине, и Dashiel: Putovanje kroz autizam Amerike. Сви филмови обрађују тему инвалидности, али и приче о љубави, породици, уметности, пријатељству, остварењу снова и превазилажењу препрека, а након пројекција биће одржана дискусија о приказаним филмовима.

Међународни филмски фестивал 'Ухвати филм' одржава се од 2003. у Новом Саду и обухвата пројекције филмова и пратећи програм на тему инвалидности. Ове године, током седам фестивалских дана, приказано је укупно 36 филмова из 22 земље света. Најбољи од њих биће приказани у градовима широм Србије у оквиру филмских каравана, а једна од станица је и Врбас.

Филмски фестивал 'Ухвати филм' једини је регионални фестивал са тематиком инвалидности. Своје издање има и у Ријеци, Бањалуци, ускоро и у Котору, са јединственим циљем: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота. Овогодишњи Фестивал, који организује КАО 'Парнас', подржало је Министарство културе Републике Србије, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и ЕРСТЕ банка", саопштили су организатори.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"