Оптужбе из ПУПС-а

Општински одбор Партије уједињених пензионера Србије оптужио је Социјалистичку партију Србије за немаран однос и покушај маргинализоавања у политичком животу општине Врбас.
    „СПС се према ПУПС-у у Врбасу понаша горе него било која друга партија. За 10 часова био је заказан састанак одбора СПС и ПУПС, на иницијативу председника СПС Јована Миљанића, али је отказан а сала закључана. Изгледа да смо им требали само за време избора, како би освојили одборничке мандате. Донели смо им четири мандата, при цензусу од пет одсто, а нисмо добили место у СО Врбас“, рекао је Мирослав Шпановић, председник ПУПС за јужно-бачки округ. Он је истакао да се на састанку требало говорити о свим проблемима који оптерећују односе унутар коалиције.
    „Не прихватамо да сваки динар који следује странкама из општинског буџета заврши на рачуну СПС-а, јер смо у коалцији, и сматрамо да нам припада трећина новца. До сада је СПС-у припало око 420.000 динара. Нисмо добили канцеларију, телефон нам је обезбедила централа странке, а највише смо повређени због чињенице да на листама за кандидате за чланове месних заједница, нема места за кандидате наше партије. СПС је припреме за изборе извршила тајно, без консултација и договора, што не приличи коалиционим партнерима. Наших чланова нема нигде иако смо значајно придонели успеху СПС на претходним изборима. Опструкција се води на сваком нивоу“, рекао је Здравко Милић, портпарол ОО ПУПС.
    Чланови ОО ПУПС најавили су да ће на наредним састанцима разматрати односе са СПС и донети одлуку да ли ће подржети њихове кандидате на предстојећим изборима.
    Марјана Мараш, председница ИО ОО СПС одбацила је оптужбе ПУПС-а. „Коалициони споразум са ПУПС-ом оверен је у Општинском суду. Сва четири освојена мандата у СО припадају СПС-у, а тек је осми мандат, да је коалиција освојила толико места, требао да припадне ПУПС-у, тако стоји у уговору. Иако нисмо били обевазни да их предлажемо, њихови чланови су преузели чланство у управним и надзорним одборима. Обавезе да им обезбедимо просторије за рад и салу за састанке смо испоштовали. Што се тиче новца, СПС није ушао у коалицију да би финансирао ПУПС“, рекла је Мараш.
    Она је одбацила оптужбе да члановима ПУПС-а није дозвољено да буду на листи кандидата за изборе за савете месних заједница. „ПУПС има кандидате у Бачком Добром Пољу, Змајеву, у II МЗ у Врбасу, и није истина да није било места за њихове чланове. На неким местима ПУПС није доставо предлоге. И у нашој партији постоји незадовољство коалицијом са ПУПС-ом, сматрамо да нам нису помогли онолико колико су обећавали, али смо потписали уговор о сарадњи и сада поштујемо договорено“, рекла је Мараш. Она је истакла да је састанак отказан зато што је ПУПС, без најаве и договора, на интерни коалициони састанак позвао новинаре.

КУЛТУРА

Октобарски (јесењи) ликовни салон УЛУВ 2018

17. окт 2018. КУЛТУРА

Октобарски (јесењи) ликовни салон УЛУВ 2018

И ове године традиционално, а поводом манифестација за Да...

Веселину Милићевићу награда на фестивалу "Булка"

17. окт 2018. КУЛТУРА

Веселину Милићевићу награда на фестивалу "Булка"

Веселин Милићевић, песник за децу, сатиричар и афористича...

Градски музеј Врбас на Google Arts and Culture

16. окт 2018. КУЛТУРА

Градски музеј Врбас на Google Arts and Culture

Одлуком Министарства културе и информисања Владе Републик...

Отворена изложба о српском школству у Градском музеју

09. окт 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба о српском школству у Градском музеју

У Градском музеју Врбаса данас је отворена гостујућа изло...

Конкурс за изложбе у Ликовној галерији за 2019. годину

05. окт 2018. КУЛТУРА

Конкурс за изложбе у Ликовној галерији за 2019. годину

Културни центар Врбаса расписао је конкурс за самосталне ...