Нови информатички кабинет у Гимназији

Поводом обележавања два века постојања Гимназије “Жарко Зрењанин” данас је у овој средњој школи, у присуству Золтана Јегеша, покрајинског секретара за образовање, свечано отворен нови информатички кабинет са 30 рачунара. Данашња свечаност само је једна у низу којима се обележава вредан и редак јубилеј образовне установе.
    „Одавно сам упознат са врбаском гимназијом и њеном традицијом. Она спада у најстарије школе у нашој земљи и та традиција се овде осети и сада. Генерације професора и ђака стварале су позитивни имиџ школе, јер сви њени ученици које сам упознао поносни су истицали да су се школовали у њој. Драго ми је да видим да је школа неодвојиви део града који помаже њено функционисање. Наравно, школи је потребно још доста тога, али уз овакав рад и приступ послу, сигуран сам да ће гимназија наставити да доприноси развоју целе средине“, рекао је Јегеш.
    Иначе, за опремање новог информатичког кабинета и делимичну реконструкцију неких од постојећих, Покрајиснки секретаријат за образовање је издвојио 1,25 милиона динара, Министарство просвете је учествовало са два милиона динара, док је један део средстава обезбедила сама школа.
    Заједно са Јегешом, нови кабинет свечано је отворио директор установе Светозар Вујачић. Он је истакао да гимназију данас похађа 720 ученика, а у њој је запослено 40 дипломираних професора. Са нова два школа сада располаже са пет кабинета информатике, десет специјализованих учионица, свечаном салoм, салом за физичко васпитање и спортским теренима.
    „Школа располаже са 40 нових умрежаних рачунара. Током обележавања овог значајног јубилеја опремамо посебне кабинете, а за десетак дана свечано ће бити отворен један специјализован кабинет за мултимедијалну наставу“, рекао је Вујачић, истичући да су у плану још нека значајна опремања и проширења објекта, али да ће за њихову реализацију бити неопходна помоћ државних институција.
    Свечаном отварању кабинета присуствовали су представници локалне самоуправе, представници неколико институција из Врбаса, и директори других школа.

КУЛТУРА

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

14. дец 2018. КУЛТУРА

Милутину Ж. Павлову уручена награда "Небојша Деветак"

Милутину Ж. Павлову уручена је прва књижевна награда "Неб...

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

10. дец 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Мухарема Баздуља у библиотеци у Бачком Добром Пољу

Новинар, писац и преводилац Мухарем Баздуљ се 7. децембра...

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...