Нови информатички кабинет у Гимназији

Поводом обележавања два века постојања Гимназије “Жарко Зрењанин” данас је у овој средњој школи, у присуству Золтана Јегеша, покрајинског секретара за образовање, свечано отворен нови информатички кабинет са 30 рачунара. Данашња свечаност само је једна у низу којима се обележава вредан и редак јубилеј образовне установе.
    „Одавно сам упознат са врбаском гимназијом и њеном традицијом. Она спада у најстарије школе у нашој земљи и та традиција се овде осети и сада. Генерације професора и ђака стварале су позитивни имиџ школе, јер сви њени ученици које сам упознао поносни су истицали да су се школовали у њој. Драго ми је да видим да је школа неодвојиви део града који помаже њено функционисање. Наравно, школи је потребно још доста тога, али уз овакав рад и приступ послу, сигуран сам да ће гимназија наставити да доприноси развоју целе средине“, рекао је Јегеш.
    Иначе, за опремање новог информатичког кабинета и делимичну реконструкцију неких од постојећих, Покрајиснки секретаријат за образовање је издвојио 1,25 милиона динара, Министарство просвете је учествовало са два милиона динара, док је један део средстава обезбедила сама школа.
    Заједно са Јегешом, нови кабинет свечано је отворио директор установе Светозар Вујачић. Он је истакао да гимназију данас похађа 720 ученика, а у њој је запослено 40 дипломираних професора. Са нова два школа сада располаже са пет кабинета информатике, десет специјализованих учионица, свечаном салoм, салом за физичко васпитање и спортским теренима.
    „Школа располаже са 40 нових умрежаних рачунара. Током обележавања овог значајног јубилеја опремамо посебне кабинете, а за десетак дана свечано ће бити отворен један специјализован кабинет за мултимедијалну наставу“, рекао је Вујачић, истичући да су у плану још нека значајна опремања и проширења објекта, али да ће за њихову реализацију бити неопходна помоћ државних институција.
    Свечаном отварању кабинета присуствовали су представници локалне самоуправе, представници неколико институција из Врбаса, и директори других школа.

КУЛТУРА

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 14...

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

У Народној библиотеци "Вук Караџић" у Крагујевцу организо...

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

Поводом обележавања 50 година рада, Ликовна галерија Култ...

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

03. сеп 2018. КУЛТУРА

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Млади гуслар Ђорђе Павловић вицешампион Србије

27. авг 2018. КУЛТУРА

Млади гуслар Ђорђе Павловић вицешампион Србије

Чланови Школе гусала Културно-уметничког друштва "Вук Ман...