SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA BAČKA

Broj: 264/2012
NOVI SAD, 24. jul 2012. godine

7,4 MILIONA DINARA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA PREDUZEĆA SA PROSTORA BAČKE

Regionalna razvojna agencija Bačka obaveštava javnost da je u okviru raspisanog javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava u okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2012.godini, 51 preduzeću sa prostora Bačke dodeljeno 7.433.000,00 dinara bespovratnih sredstava.

Regionalna razvojna agencija Bačka je u periodu od 04.05. do 04.06.2012. godine, pružala je tehničku podršku svim zainteresovanim malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima (MSPP) sa prostora Bačke u okviru raspisanog javnog poziva - Programa podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika u 2012. godini koji je raspisala Nacionalna agencija za regionalni razvoj.

Osnovni cilj ovog Programa je jačanje konkurentnosti MSPP, kroz usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređenje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa. U skladu sa navedenim prioritetima, podržani su projekti MSPP kroz učešće u finansiranju troškova konsultantskih usluga pri čemu su se bespovratna sredstva odobravala za uređenje poslovanja u skladu sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja (implementacija standarda, sertifikacija, resertifikacija), edukacija menadžmenta i zaposlenih kroz specijalizovane obuke, izrada dizajna proizvoda i ambalaže, izrade specijalizovanog softvera i sl.

Ukupno 191 malo i srednje preduzeće je podnelo zahtev za dodelu bespovratnih sredstava Regionalnoj razvojnoj agencija Bačka, od čega je njih 51 dobilo bespovratna sredstva. Ukupan budžet za ovaj Program na nivou Republike Srbije je iznosio 30 miliona dinara.

 

REGIONALNA RAZVOJNA AGENCIJA BAČKA

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"