Saopštenje Foruma žena DS Vrbas

Povodom Međunarodne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ Forum žena DS i ove godine će podsetiti na ovu nemilu pojavu u našem društvu. Ovaj put će to učiniti odbornice u Skupštini Opštine pre sednice deleći bedževe i flajere upravo onima koji donose odluke, odbornicama i odbornicima, funkcionerkama i funkcionerima, jer verujemo da građani dobro znaju da je ova pojava veoma prisutna u našem okruženju.

Smatramo da je neophodno apelovati na donosioce odluka da ovaj problem uvrste u prioritete za rešavanje, jer žrtva, ne može sama, uz podršku svojih najbližih, ili uz malu pomoć aktivista NVO ili foruma žena ponekih stranaka, rešiti taj problem. Za izlazak iz nasilja žrtvi je potrebna i finansijska, odnosno materijalna pomoć, pomoć socijalnih službi, a nažalost i medicinska pomoć. Sve to bi trebalo da bude dostupno žrtvi, što znači da veoma lako dođe do svih osoba i institucija koje bi joj pružile prvu, a zatim i svaku drugu pomoć.

Inače, Pokrajinski FŽ DS krenuo je sa ovom akcijom na svojoj Izbornoj skupštini u Beogradu, koja se održavala baš na sam dan borbe protiv nasilja, sa željom da prvo svojim kolegama i koleginicama ukaže na važnost ovog dana i da zatraži podršku u borbi protiv nasilja.

Svesni da samo zajedno, uključivši što više ljudi u osudu svih oblika nasilja, odbornice DS će ponuditi bedževe i flajere svim odbornicima u Skupštini Opštine Vrbas, jer nasilje nema političko obeležje. Ono je ružno, nepoželjno, opasno, i treba da ga prijavimo i osudimo svaki put kad god čujemo da ga neko vrši.

Vrbas, 4. decembar 2012. godine                                    FORUM ŽENA DS VRBAS
Predsednica Jasmina Dolapčev

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"