Saopštenje - Crnogorska partija

Sastanak rukovodstva opštine Vrbas i predsjednika Crnogorske partije

Novoizabrani predsjednik opštine Vrbas Milan Stanimirović sa saradnicima sastao se, u poneđeljak 21.01.2013., sa predsjednikom Crnogorske partije Nenadom Stevovićem.

Tema sastanka bila je inicijativa Crnogorske partije za uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu u opštini Vrbas, pošto su se stekli svi zakonom propisani uslovi.

Milan Stanimirović je predsjednik opštine od 21.12.2012. i ovo je prvi sastanak na temu crnogorskog jezika nakon niza zahtjeva legitimnih predstavnika crnogorske zajednice upućenim opštini Vrbas tokom proteklih dvije i po godine.

Stanimirović je naglasio da će se opština Vrbas o ovoj legitimnoj inicijativi izjasniti nakon konsultacija i dobijenog mišljenja od Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i vladine Uprave za ljudska i manjinska prava.

Sastanku, koji je održan u zgradi opštine Vrbas, prisustvovali su i zamjenik predsjednika opštine Dragan Stijepović i pomoćnik predsjednika opštine Mario Mažar.

Prema rezultatima popisa stanovništva iz 2011. godine na teritoriji opštine Vrbas živi 7.353 pripadnika crnogorske zajednice, što čini 17,5% od ukupnog broja stanovnika opštine.

 

Press služba CP
Novi Sad, 22.01.2013.

.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"