Саопштење ОО ДСС

Поводом обележавања годишњице НАТО агресије осећамо обавезу да сећајући се свих  зверстава НАТО алијансе као и свих  и невиних жртава, данас након толико година нагласимо праву намеру западних сила које су се одлучиле да 24. марта 1999.  године нападну Србију.

Нераскидива је повезаност војног напада на Србију и процеса стварања независности Косова. Ако Србија може да се одрекне Косова као саме идеје свог постојања, онда је после тога сваки наредни корак у разградњи српске државе много лакши и изгледнији. Када се присећамо НАТО агресије, морамо се присетити  и признавања независности Косова од стране западних сила, морамо се присетити свих уцена и претњи од стране Европске уније да будемо саучесници у стварању независног Косова.

Када све то знамо онда се морамо окренути животу, морамо се окренути Србији и њеним интересима и ставити тачку на европске интеграције. Данас када се сећамо свих убијених током НАТО агресије и свих разарања која су нам нанета, морамо знати који је наш однос према западним силима. То са стране Србије данас не може и не сме бити однос мржње и непријатељства, али мора бити однос који је исправно и дубоко утемељен у вођењу рачуна о нашим националним интересима.

Само тако и жртве агресије неће бити узалудне и разарање земље се неће претворити у представу да је то урађено зарад добробити Србије. Морамо извући праве поуке из страшне чињенице да смо били мета агресије. А та поука је да Србије мора да се окрене себи и да као војно и политички неутрална држава сарађује са свима, али и да никада не буде ничија марионета и ничији вазал.

ОО ДСС

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"