Саопштење ОО СНС

ОО СНС је неколико пута до сада скретао пажњу јавности на катастрофалну ситуацију у здравству у општини Врбас , а у неколико наврата посебно смо истицали проблеме Oпште болницу у Врбасу који трају дужи временски период.
Док су све болнице у Србији исплатиле плате својим запосленима у Општој болници Врбас то није био случај.

Иако су средства за личне дохотке уплаћена на рачун Опште болнице исплата зарада је каснила безмало недељу дана. Очигледно је да се ради о ненаменском трошењу средстава и исплати плата једном броју прекомерно запослених партијских кадрова ДС-а из средстава за потрошни материјал чиме је угрожена читава здравствена заштита и пружање квалитетних услуга нашим грађанима, а по последњим информацијама тај број прекомерно запослених партиских колега прелази 60. Оваквим потезима менаџмента ОБ Врбас су угрожени и запослени у општој болници што је резултирало да некомпетентан управни одбор донесе накарадну одлуку да се свим запосленима исплати 80 одсто плате иако су средства трансферисана у пуном износу за пријављен број радника. ОО СНС апелује на УО и менџмент болнице да моментално поднесу оставке ако не због низа катастрофалних одлука, одсуства идеја за побољшање пословања и угрожавања функционисања читавог здравственог система Опште болнице, онда барем из моралних разлога.

ОО СНС је предузео све адекватне кораке поводом настале ситуације у ОБ Врбас. и апеловало на Министарство здравља да се настала ситуација реши у што бржем временском року како би грађани имали адекватну здравствену заштиту коју заслужују, а да запослени наставе да примају плату у износу који им припада и наставе са пружањем квалитетних услуга.

ОО СНС Врбас

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"