Обавештење - Друштво инжењера и техничара Врбаса

СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ „ТЕХНОЛОГИЈА ОБРАДЕ МЕТАЛНИХ ПОВРШИНА СА ЕКОЛОШКИМ СТАНДАРДИМА“

Друштво инжењера и техничара Врбаса, у четвртак 10. октобра, у конференцијској сали хотела ЦФК, са почетком у 12.00 часова, организује стручно предавање на тему „Технологија обраде металних површина са еколошким стандардима“. Предавање ће одржати Борко Томовић директор словеначке компаније „FerroCrtalic S.B.“ д.о.о., једне од водећих европских компанија у овој области.

Предавање ће се односити на међународно дефинисање антикорзије, утицаја околине по стандарду ЕН ИСО 12944, ознаке и тип очишћености, методе чишћења површина и одстрањивања корозије, прање и размашћивање површина које се обрађују, прање са уређајима под високим притиском, чишћење ултразвуком, механичко чишћење, ласерско чишћење, плазма технологије....
Циљ предавања је да се скрене пажња људима из струке на све последице непознавања савремених система чишћења и обраде металних површина. На жалост, код нас се приликом чишћења површина примењују разне методе и користе се разна средства која су веома опасна по здравље људи и околне средине, али и по саме раднике и њихову непосредну околину, а да тога нису свесни ни они сами, а ни надлежни органи који брину о здрављу и безбедности људи.

Учесници семинара упознаће се и са новим технологијама чишћења са сувим ледом и индустријском содом, које су апсолутно у складу са највишим еколошким стандардима као што је ХАЦЦП и свим могућим ситуацијама где се могу применити ове методе и сам начин примене.

Ово предавање, поред запослених у грађевинској индустрији, намењено је и свим техничким лицима и технолозима у прехамбреној и пољопривредној индустрији, као и онима који се баве пословима пружања услуга (пре свега водовода и хотелијерства), а које у свом раду морају почети примењивати еколошке стандарде као што је ХАЦЦП стандард.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"