ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА - ОО ДС Врбас

 
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

    Свим грађанима општине Врбас честитамо Дан Европе, који је установљен као дан сећања на Шуманову декларацију, којом је пре 58 година почео процес европских интеграција.

    Француски министар спољних послова Роберт Шуман, упркос претњи од трећег светског рата, позвао je 09. маја 1950. године, Француску, Немачку и друге европске земље да удруже своје индустрије угља и челика. Годину дана касније, уговором који су у Паризу потписали представници Француске, Италије, Белгије, Западне Немачке, Луксембурга и Холандије, рођена је Европска заједница. Тих шест земаља, неколико година касније, Споразумом у Риму оформили су Европску економску заједницу, која ће касније прерасти у Европску унију.

    На самиту лидера ЕУ у Милану 1985. године, одлучено је да се 9. мај прославља као Дан Европе.

    Данас Европска унија има највећи заједнички економски простор и представља највећу политичку унију на свету. Она је једна од најважнијих економских сила и остварује највећи бруто национални производ на свету, слободном разменом добара, људи, услуга и капитала.

    Такође желимо да подсетимо, да је Србија потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању направила до сада најзначајнији корак ка породици европских земаља. Истичемо да чак и дубока политичка подељеност грађана Србије није значајније утицала на њихову опредељеност ка Европи, што потврђују сва новија истраживања по којима више од две трећине грађана Србије подржава улазак Србије у ЕУ.

Председник ИО ОО ДС Врбас
Борис Бијеловић

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"