Саопштење ОО СДС

24. фебруара, на званичној интернет страници општине Врбас, имали смо прилике да се по ко зна који пут уверимо да вршиоци локалне власти у Врбасу нису способни да воде нашу општину. Повећати цену воде грађанима за 30% зато што је повећана цена воде у Параћину и Новом Саду је заиста ван сваке памети. Ако се томе дода и образложење да је цена повећана само у граду Врбасу зато што у насељеним местима општине Врбас грађани користе еко чесме, ова Одлука постаје још апсурднија.

Изјава да у насељеним местима има мало прикључених на канализациону мрежу је забрињавајућа. Да ли је могуће да општинско веће нема информацију да канализациона мрежа у селима није завршена. И коначно, цена воде је повећана и буџетским корисницима. Како ово објаснити родитељима чија деца иду у предшколску установу и школе у општини Врбас када је тамо на снази забрана коришћења воде за пиће и деца носе воду у флашицама од куће. Оправданост повећења цене воде се најбоље види из изјаве Директора ЈКП Стандард, који сматра да цена кубика воде не би требало да буде мања од цене шољице домаће кафе у његовом кафићу. Ово и није толико нелогично ако се узме у обзир да у појединим селима наше општине вода која излази из водовода и личи на домаћу кафу.

Изгледа да су локални званичници узели све озбиљне параметре у обзир, пажљиво анализирали аргументе и донели одлуку о повећању цене воде која се примењује од 01. фебруара 2015. године. Питамо се да ли је ико од ових стручњака и помислио на то да је овом одлуком прекршен Закон о заштити потрошача, који у члану 88. децидно налаже да корисници морају бити упознати са променом цене услуге најкасније 30 дана пре почетка примене. Социјалдемократска странка Врбас ће захтевати од председника општине Врбас да се ова Одлука стави ван снаге и утврди одговорност за доношење исте.

Социјалдемократска странка Врбас

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"