Saopštenje Nacionalnog savjeta crnogorske manjine

Jedinstvo u Nacionalnom savjetu Crnogoraca u Srbiji

Na sjednicama Nacionalnog savjeta crnogorske manjine u Srbiji, održanim 5. jula u Vrbasu i 10. jula u Lovćencu, postignuto je jedinstvo i dogovoreno zajedničko djelovanje članova savjeta sa obije izborne liste.

Na sjednici u Vrbasu, na prijedlog predsjednika Nacionalnog savjeta Ratka Šoća, izabran je novi Izvršni odbor na čelu sa predsjednicom Aleksandrom Vučinić. Ratko Šoć i Aleksandra Vučinić su bili nosioci dvije izborne liste prilikom izbora Nacionalnog savjeta. Usvojen je finansijski plan i izabrana komisija za izmjenu i dopunu Statuta, kojim će biti definisano da savjet ima tri potpredsjednika po teritorijalnom principu: za Vojvodinu, Beograd i užu Srbiju.

Na sjednici u Lovćencu, održanoj u Crnogorskom kulturnom centru, izabrani su praznici i simboli crnogorske zajednice u Srbiji. Sjednica je, u svečanom ambijentu, počela sa himnom Crne Gore i programom koji su izveli mladi članovi Crnogorskog kulturno prosvjetnog društva „Princeza Ksenija“. Za praznike su izabrani 21. maj - Dan nezavisnosti Crne Gore, 13. jul - Dan državnosti Crne Gore i 26. oktobar – Dan nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji.

Kancelarija Nacionalnog savjeta crnogorske manjine
Vrbas, 11.07.2015.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"