Саопштење ОО СДС

Покрајински секретаријат за образовање је на свом сајту (http://www.puma.vojvodina.gov.rs/etext.php?ID_mat=2611) објавио да је општина Врбас једна од 8 општина у Војводини које крше Закон о основама образовања и васпитања, у делу обављања инспекцијског надзора над радом просветних установа.

Више пута смо упозоравали председника општине Врбас да је просветни инспектор у општинској управи Врбас разрешен под врло сумњивим околностима, без поштовања законске процедуре и да је рад просветног инспектора неопходан због свих проблема који су настали у основним и средњим школама у општини Врбас.

Тражили смо да се против просветног инспектора или покрене поступак за утврђивање одговорности, уколико постоји основ, или се врати на посао инспектора. Уместо предложеног, председник општине Врбас је склопио уговор са покрајинским Секретаријатом о вршењу инспекцијског надзора, што је до јануара локалну самоуправу коштало 600.000 динара.

С обзиром да се редовни инспекцијски надзор врши два пута годишње и с обзиром на огроман број представки просветној инспекцији, ова цифра тежи  да буде удвостручена. Ово је само још један пример потпуно беспотребног трошења буџетских пара и доказ да локална власт у Врбасу нема стручности и знања да води општину Врбас.

Позивамо председника општине Врбас да раскине Уговор са Секретаријатом, врати просветног инспектора на посао и ових 600.000 динара усмери на плаћање путних трошкова професора у основним и средњим школама.

Председник ОО СДС,
Драган Стијеповић

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"