U Vrbasu je uz veliki broj značajnih zvanica održano svečano otvaranje prostorija Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine. Riječ je o objektu površine 400 kvadratnih metara koji se nalazi u centru grada u ulici Maršala Tita 47.

Novi “Crnogorski dom” su svečano otvorili ambasador Republike Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović i predsjednik Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine, Ratko Šoć koji je rekao da će osim kancelarija Savjeta ovo biti mjesto gdje će se održavati izložbe, predstave, književne večeri, radionice i drugi kulturni događaji.

Na otvaranju je predstavljena izložba "Oktoih" autora Dimitrija Popovića, eminentnog crnogorskog slikara, grafičara i književnika koji živi i radi u Zagrebu.

Ovaj prostor je Savjet dobio na korišćenje od Razvojnog fonda AP Vojvodine uz podršku Vlade Vojvodine. Prisutnima se na otvaranju obratio potpredsjednik Skupštine APV, Milivoj Vrebalov koji je rekao da su Crnogorci važan dio Vojvodine i da bi trebalo da čuvaju svoju tradiciju i slavnu istoriju. Uprava za dijasporu Crne Gore takođe je učestvovala u ovom važnom projektu i direktor Uprave, Predrag Mitrović je najavio dalju pomoć Nacionalnom savjetu.

Ovom događaju su prisustvali i generalni konzul Crne Gore u Srbiji, Miodrag Kankaraš, predsjednik opštine Vrbas,  Bratislav Kažić, zatim Mihailo Brkić zamjenik direktora Razvojnog fonda APV i predstavnici brojnih udruženja Crnogoraca u Srbiji.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...