У светлу последњих постизборних догађаја, под плаштом слободног ширења ЛОКАЛНЕ АУТОКРАТИЈЕ  и утеривања страха у  кости, докони високои функционер СНС, након досадне предизборне капање, у којој на локалу није имао помоћ другара из  високо- образовних установа, решио да и он учини нешто за партију којој толико дугује.

Високопоштовани магистар је лично поднео кривичне пријаве против својих политичких неистомишљеника. Кривичне пријаве поднете против председника ОО ДСС Врбас Гојка Перовића и његовог подпредедника Игора Канкараша, нису ништа друго до политички притисак најниже врсте. На терет им се стављају најтежа кривична дела:

  1. Удруживање ради насилног рушења Уставног поредка
  2. Противуставно деловање
  3. Нарушавање угледа државе Србије
  4. Нарушавање угледа високих Државних функционера

За набројана дела је надлежно Више тужилаштво у Сомбору, а најмања запрећена казна за ова дела износи  “свега“ 10 година затвора.

Важно је напоменути да сличне квалификације, које се стављају терет нашим истакнутим члановима Општинског одбора, нису изречене још од полицијске акције „Сабља“.

При томе, кривичну пријаву не прати ниједан здраворазумски и иоле валидан доказ да су починили дело које им се ставља на терет.

Као доказ, наведено је писмо, штампано на обичном папиру у коме је као аутор наведен Патриотски блок – ДСС/Двери а све без потписа и печата истих.

Са жаљењем истичемо да писмо нисмо били у материјално-техничким могућностима да „произведемо нити ставимо у промет“ . Истичемо „Са жаљењем“ јер смо писмо видели и можемо да се сложимо са већином навода из истог.

Па, иако је кривична пријава правни нонсенс, поучени виђеним (фантомке на Савамали, дешавање у Оџацима, РТВ-у и посебно „пријатељским убеђивањем уз пиће“ у Апатину) изражавамо оправдану забринутост да би партијски тужиоци, судије и судови наша два истакнута члана могли да процесуирају и осуде без иједног доказа.

Тако је било у време немачке окупације 1942.-1945., тако је било од 1946.-1951., тако је нажалост и данас.

Остаје да лебди у ваздуху отворено питање:

Да ли је магистар ово урадио на своју руку, без консултовања правника и централе своје партије?

Посебно забрињава чињеница да је премијер правник, дозволио да овакав правни нонсенс иде уз име партије којом председава.

Ово је уједно и испуњење најављених одмазди, додуше  легалним средствима . Упозорени смо још током априлске кампање да нешто слично можемо да очекујемо (о чему сведочи и смс преписка Кажић-Перовић) Можемо ли сутра очекивати радикалније потезе из ОО СНС Врбас у виду физичких напада на чланове ОО ДСС Врбас?

Изгледа да је предизборна битка за локалне изборе 2017. почела и то на нај прљавији могући начин.

КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

19. мар 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Милијане Радовановић

На изложби под називом "Време тече" отвореној у Нашој гал...

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

16. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика "Није све тако црно" Душана Савковића

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак, 20...

Фото конкурс: Музеј и конекција

14. мар 2018. КУЛТУРА

Фото конкурс: Музеј и конекција

У оквиру Mанифестације "Музеји за 10", која се одржава од...

Изложба слика Милијане Радовановић

12. мар 2018. КУЛТУРА

Изложба слика Милијане Радовановић

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса у четвртак, ...

Књижевно вече Благоја Баковића

06. мар 2018. КУЛТУРА

Књижевно вече Благоја Баковића

Православна црквена општина Врбас организовала је синоћ к...