Саопштење ОО СНС

Поштујући све политичке опције које вреднују систем и раде у интересу грађана без покушаја да се обрачунавају на начине који нису демократски, СНС ради на побољшању животног стандарда наших суграђана и спречава пропадање Општине. Свакако да је очигледан и посао беспосличара и доконих да се баве разним иницијативама и оптужбама без аргумената и доказа. Захвални смо на свим конструктивним предлозима, добронамерним, јер смо доказали да смо поуздан партнер и да храбро преузимамо одговорност и носимо се са тешким ситуацијама али и репресивним мерама.

Право опозиције свакако јесте да се бави критикама, али пре упућених критика морају бити много репрезентативнији пример добрих одлука и великих дела. Као странка која је најчвршћи стуб власти на свим нивоима, никада се нисмо бавили личним обрачунима већ искључиво веровали и борили се за боље сутра наших суграђана и грађана Србије. Време ће показати да је ова власт и одговорна и способна да врати Врбас на пиједестал који јој припада.

Одговорност је на институцијама, а не на локалној самоуправи. Наше је да укажемо на неправилности а на судству и тужилашту да даље раде свој посао. Кроз јавно правобранилаштво наше општине покренуто је преко 700 спорова, од којих је преко 100 већ у поступку. Само за 2016.годину покренуто је више од 300 извршних поступака док се број парничних поступака које заступа јавно правобранилаштво готово учетворостручио.

Постоји ревизорски извештај, свакако свима доступан у коме су наведени подаци о 500 милиона ненаменски потрошених средстава само за једну годину и то 2013.годину, (мандат траје четири године), а знамо да не постоји валиднији документ од извештаја Државне ревизорске институције.

Средства из буџета трошимо рационално водећи рачуна о сваком динару за разлику од наших критичара. Када смо код остварених резултата у привреди , питање је шта су опозициони великани радили по том питању. Никада ни једно слово нисмо чули о њиховом програму развоја града и начину на који би решавали нагомилане проблеме. За разлику од њих ми реализујемо наше идеје за које се показало да су похваљене од меродавних домаћих и међународних институција. Не желимо да прејудицирамо ствари што се тиче радних места, али помака свакако да има.

Ваше је да сумњате, наше је да радимо а време ће свакако показати чији резултати и заслуге су биле више у интересу грађана. Врло брзо ће сарадња Локала, Покрајине и Републике дати резултате. До тада свакако морате бити добар пример да бисте били добар критичар.

КУЛТУРА

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Песникиња Џенет Сатерленд гошћа НБ "Данило Киш"

Народна библиотека "Данило Киш" организоваће у петак, 14...

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Програм "Врбас у гостима" у Крагујевцу

У Народној библиотеци "Вук Караџић" у Крагујевцу организо...

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

12. сеп 2018. КУЛТУРА

Слике Светислава Шљукића у Ликовној галерији КЦВ

Поводом обележавања 50 година рада, Ликовна галерија Култ...

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

03. сеп 2018. КУЛТУРА

Изложба "Над небесјем душе" Милорада Бубање

Ликовна галерија Културног центра Врбаса организоваће у у...

Млади гуслар Ђорђе Павловић вицешампион Србије

27. авг 2018. КУЛТУРА

Млади гуслар Ђорђе Павловић вицешампион Србије

Чланови Школе гусала Културно-уметничког друштва "Вук Ман...