Saopštenje OO Pokreta Dosta je bilo

Opštinski odbor Pokreta Dosta je bilo u Vrbasu zahteva od nadležnih hitno rešenje problema prouzrokovanih nizom požara na vrbaskom smetlištu. Građani Vrbasa već više od dva meseca trpe neprijatan miris i dim, koji se najviše oseti u Starom Vrbasu, ali se širi i na ostale delove grada. Pored svih problema sa zagađenim kanalom, dimom koji emituje posrnula vrbaska privreda, pored neprijatnog mirisa sa farme Sava Кovačević, građani su čitavog leta primorani da udišu i konstantan dim i smrad sa smetlišta.

Zahtevamo od nadležnih u JКP Кomunalac da ovaj problem bez daljeg odlaganja reše. Od policije i tužilaštva tražimo da pokrenu istragu i pronađu neodgovorne i zlonamerne počinioce koji su doprineli ugrožavanju zdravlja građana Vrbasa. U vezi sa tim, predlažemo da iskaz u policiji da direktor JКP Кomunalac, koji je početkom jula, u izjavi za TV Bačka nagovestio da ima određene informacije koje bi pomogle u istrazi i rasvetljavanju ovog ekološkog incidenta. Smatramo da je njegova dužnost kao građanina, ali i kao odgovornog lica u JКP Кomunalac, da te informacije saopšti javnosti i nadležnim inspekcijskim organima, kao i policiji i tužilaštvu, u cilju pronalaženja i, u skladu sa Zakonom, kažnjavanja počinilaca.

U međuvremenu Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo, na inicijativu mnogih građana i građanki Vrbasa, organizuje skup ispred zgrade opštine Vrbas, u utorak, 04. 10. 2016. sa početkom u 15h. Na skupu ćemo javno, od svih nadležnih zatražiti rešavanje ovog problema. Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo poziva sve građane i organizacije u Vrbasu, bez obzira na političko ili neko drugo opredeljenje, da se pridruže u pokušaju da se izborimo za pravo na zdravu životnu sredinu, ili makar ono što je od nje preostalo.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"