Саопштење ОО Покрета Доста је било

Колико позива је потребно?

На апеле и захтеве Савеза самосталних синдиката општине Врбас за одржавање прве седнице Социјално-економског савета основаног још 2011.године, у општини Врбас изгледа нема ко да одговори!? Питамо се, да ли је актуелна власт свесна великих проблема радника у нашој општини, нарочито у индустрији, и да ли је свесна значаја тела као што је СЕС.

СЕС је трипартитно тело које би за истим столом требало да окупи преставнике локалне самоуправе, синдикалне представнике радника и представнике послодаваца међу којима би требало да се налазе и представници свих великих индустријских система који послују у нашој општини. Циљ СЕС-а је  успостављање социјалног дијалога који отвара врата решавању немалих проблема, како радника, тако и послодаваца и никако не сме да остане само још једно мртво слово на папиру.

Стога се питамо, како је могуће да Председник општине не одговара представницима највеће синдикалне организације радника наше општине који траже да се одржи први састанак СЕС-а? Чије интересе заступа локална власт ако се не одазива на позиве оних који су својим несебичним радом изградили нашу заједницу?

Сматрамо да би прва седница СЕС-а уз подршку локалне самоуправе, био прави корак ка одговорној политици према радницима и ОО „Доста је било“ подржава иницијативу ССС општине Врбас и захтева од председника општине да одговори на легитимне захтеве радника, јер то је најмање што мора да учини.

КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

26. јун 2018. КУЛТУРА

Завршен Равно Село филм фестивал

Други Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекциј...

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

25. јун 2018. КУЛТУРА

Скулптуре Новака Јововића у Нашој галерији

У Нашој галерији Удружења ликовних уметника Врбаса отворе...

Почео II Равно Село филм фестивал

24. јун 2018. КУЛТУРА

Почео II Равно Село филм фестивал

Пројекцијом руског филма "Лед" и певачким наступима Лазар...

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...