Saopštenje OO Pokreta Dosta je bilo

Dana 18.10.2016. u Vrbasu je potpisan kupoprodajni ugovor kojim je italijanska kompanija Manifature Setentrionali postala vlasnik parcele u bloku 100 u Vrbasu, na kojoj će sagraditi novi pogon za proizvodnju tekstilnih proizvoda. Lepa vest i sve nas raduje.

Kako su preneli lokalni portali “Ovo je prva grinfild investicija u Vrbasu posle više decenija i prema potpisanom ugovoru, investitor će na parceli površine 4.605 m² izgraditi pogon u kojem će biti zaposleno 70 radnika.” Da li se radi o novih 70, ili o već zaposlenim radnicima, iz iznetog ne može jasno da se shvati. Sa druge strane predsednik opštine Vrbas Milan Glušac je po potpisivanju ugovora izjavio da se raduje što će 70 Vrbašana dobiti priliku da se zaposli nakon ove grinfild investicije, prve u Vrbasu posle više decenija. Ova izjava deluje kao da ukazuje na 70 novih radnih mesta, što dodatno zbunjuje.

Šta je prava istina? Naime, ova firma postoji u Vrbasu već duže vreme, ima zaposlene radnike i ne radi se o novom investitoru. Zemljište je kupila za svoj novac, tako da predsednik opštine ne bi trebalo da se kiti zaslugama za bilo šta. Da li je opština nešto pomogla ovoj firmi, ne znamo, jer smo tražili da nam Opština da na uvid ugovor potpisan sa investitorom, koji još nismo dobili. Iz tog razloga ni mi ni javnost ne možemo da prozremo na čemu se zasniva entuzijazam predsednika Glušca.

Opštinski odbor pokreta Dosta je bilo podseća na sve nezaposlene radnike bivše Svilare i Trikotaže, kao i ostale “žrtve tranzicije” koje željno čekaju posao i apeluje na predsednika opštine Milana Glušca da razjasni da li postoje UGOVORNE OBAVEZE investitora za otvaranje tih možda novih 70 radnih mesta i NA ŠTA SE OPŠTINA SA DRUGE STRANE OBAVEZALA i time prouzrokovala eventualne obaveze kompanije, pošto su ugovori sporazumi dve strane o međusobnim dužnostima i obavezama. Budući da je Vrbas više decenija čekao na prvu grinfild investiciju, te da je prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u opštini Vrbas u septembru 2016. godine bilo evidentirano preko 6000 nezaposlenih, smatramo da je otvaranje eventualnih 70 novih radnih mesta u našoj Opštini velika šansa za razvoj lokalne zajednice, kao i za poboljšanje standarda naših sugrađana. Iz tog razloga, još jednom pozivamo Predsednika opštine Vrbas, Milana Glušca, da javno objasni šta je u stvari rekao, a šta su mediji preneli.

OO Pokreta DJB Vrbas

КУЛТУРА

Културно лето Змајево

21. јун 2018. КУЛТУРА

Културно лето Змајево

Змајево ће овог лета по четврти пут бити домаћин велике к...

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...