Саопштење ОО ДС

Вест о "смени" директора ЈКП "Комуналац" Радомира Чуровића вероватно не би изазвала никакво изненађење или негодовање грађана Врбаса, с обзиром да сви веома добро знају како је радио и како се понашао и према запосленима и према самим грађанима. Ипак чињеница да се смена догодила уочи предстојећих локалних избора, говори у прилог свим оним тврдњама врбаске опозиције о штетним и противзаконитим потезима директора Чуровића.

Да подсетимо, владајућа коалиција у Врбасу у јулу 2015. године сматрала је да у самом Врбасу од 42.000 суграђана нико не испуњава услове за ту функцију, већ су морали довести Чуровића из Новог Сада, иначе родом из Куле. Интересантно је да ни сам Чуровић није испуњавао услове које прописује Закон о јавним предузећима, али је вероватно имао неке друге квалитете који су одговарали напредњацима. Одмах након ступања на функцију, Чуровић је и доказао ту претпоставку, јер заиста нико од Врбашана ни у сну не би помислио и пожелео да на такав начин руководи једним комуналним предузећем.

Његово руковођење најбоље ће запамтити запослени које је, између осталог, приморавао да се међусобно шпијунирају за шта би их он лично наградио увећањем месечне зараде за 10 одсто. Иако су у почетку сви помислили да се ради о шали, убрзо су његови наредни потези показали на шта је све Чуровић спреман. Досетио се како да и грађанима који су се одјавили са грејне мреже наплати услуге грејања (које не користе), јер по његовом фамозном објашњењу они користе грејање преко комшијског зида! Уместо да поштује законску процедуру за утврђивање кривца за насталу штету у предузећу, он доноси одлуку да се свим запосленим одузме од плате одређени постотак?! Његова бахатост и самовоља ишле су до те мере да је покушао да наплати закуп гробних места по вишеструко вишим ценама, а јавност је била упозната и са његовим малверзацијама при склапању штетног уговора за нафтну исплаку, што директно угрожава животну средину.

Директор Чуровић је, захваљујући скупштинској већини састављеној од напредњака и социјалиста, успео да "подели" дотадашње ЈКП "Стандард" без деобног биланса и да "изабере" за себе и новоосновано ЈКП "Комуналац" комуналне делатности којим ће се бавити.

Иако је опозиција све време упозоравала на штетне и противзаконите радње директора Чуровића, владајућа коалиција му је пружала подршку. Сада уочи предстојећих избора, СНС покушава да превари по ко зна који пут грађане Врбаса и његовом сменом жели да се прикаже у сасвим другом светлу.

Због тога Општински одбор Демократске странке подсећа суграђане да не наседају на те јефтине и уобичајене потезе напредњака, јер, као и сва њихова лажна обећања о бољем животу, и ова смена је лажна. Чуровићу је, као награда за све оно што је урадио грађанима Врбаса, обећано ухлебљење у Новом Саду и наравно нова функција, а свима нама треба да изгледа да су напредњаци "прогледали" и уважили примедбе на његово понашање.

Не смемо дозволити и пружити им прилику да нам након ових избора поново исти доводе подобне директоре који ће радити против интереса Врбашана. Локални избори су прилика да се овоме стане на пут и да се Врбашанима врати одузето достојанство, поштовање закона који ће важити за све и нормалан живот без страха и застрашивања.

Општински одбор Демократске странке Врбас

КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

04. дец 2018. КУЛТУРА

Гуслари из Врбаса покретачи заштите певања уз гусле

Унесков Међувладин комитет, на свом редовном, 13. заседањ...

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

02. дец 2018. КУЛТУРА

Светски хитови у биоскопу "Југославија"

Биоскоп "Југославија" Културног центра Врбаса припремио ј...

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

28. нов 2018. КУЛТУРА

Милутин Ж. Павлов први добитник награде "Небојша Деветак"

У знак сећања песника, главног и одговорног уредника Часо...

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

23. нов 2018. КУЛТУРА

Представљена књига "Маги - Као да је била некад"

Народна библиотека "Данило Киш" организовала је синоћ про...

Филмови са 27. Међународног фестивала етнолошког филма у Врбасу

23. нов 2018. КУЛТУРА

Филмови са 27. Међународног фестивала етнолошког филма у Врбасу

Само нешто више од месец дана након одржавања у Етнографс...