SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA Opštinski odbor Vrbas

SAOPŠTENJE

Opštinski odbor SDP Vrbas zahteva od lokalne vlasti i rukovodstva J.P. za informisanje ,,Vrbas” da što pre izađu pred javnost i odgovore šta će biti sa našom medijskom kućom, odnosno da nam pojasne za kada je i pod kojim uslovima zakazana prodaja istog.
Pošto se, jednostavnije rečeno, radi o opštinskoj imovini i nečemu što se finansira novcem svih nas u opštini Vrbas – ovdašnji poreski obveznici moraju dobiti informaciju o sudbini TV ,,Bačka” i ,,Radio Vrbasa”.
Iako se rukovodstvo tog Javnog preduzeća do sada i te kako ogrešilo o vrbaske socijaldemokrate ( neobjavljivanje većine saopštenja i reagovanja na najaktuelnije teme, pravljenje posebne TV – emisije u kojoj smo napadnuti zbog ispravne kritike odeljka Više poslovne škole iz Čačka, nedolazak kamera TV Bačka ni na jednu konferenciju za štampu OO SDP, itd) mi zaista ne želimo da se lokalnoj televiziji i radiu dogodi isto kao i ,,Glasu”, tj,da se ugase. To bi sigurno izazvalo ogroman socijalni problem za trenutno radno angažovane, koji bi u tom slučaju ostali bez posla, a cela naša opština bi ostala bez prepoznatljivog lokalnog informatora.
No, isto tako, ćutanje tamošnjeg rukovodstva svakako izaziva i neke sumnje, jer pojedinci ovde već postavljaju pitanje kome se ,,sprema” kupovina J.P. za informisanje, ističući da se na čelu njegovog Upravnog odbora nalazi tata najmoćnijeg opštinskog funkcionera.
OO Soocijaldemokratske partije u Vrbasu napominje da uskoro ističe rok za obaveznu privatizaciju svih elektronskih medija u Srbiji i da odgovornost za sudbinu lokalnog J.P. za informisanje snosi pre svih opštinsko rukovodstvo i čelnici tog kolektiva koje je ta vlast i postavila.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"