СРПСКА РАДИКАЛНА СТРАНКА Општински одбор Врбас

САОПШТЕЊЕ

Поштована господо Бјеловић и Јововић,

до сада сте већ морали, у то смо убеђени, да схватите да није довољно у називу своје странке ставити префикс демократска па да по некој накарадној, само вама својственој и јасној логици то уистину и постанете. Исти случај је и са вашим поимањем вођења кампање «на начин својствен грађанском, цивилизованом и европском друштву». Срећом по све нас грађани су препознали да је пут у Европу којим нас ви водите препун лажи, обмана, превара, разних процената, теткиних тесних каучева, вила на Дедињу и што је најжалосније и најопасније препун је подела и свађа којим желите да нас изложите. ГрађаниСрбије су у нама и нашем председничком кандидату препознали искрену, јасну, недвосмислену жељу да их коначно неко поведе правим, јединим могућим исправним путем не само у Европу него и у свет.

Навикли смо да нас вређају, навикли смо и да нас вређају гори од нас, навикли смо и да то увек будете ви, али питајте своје суграђане шта мисле о томе када их назовете грађанима другог реда, хистеричним и неартикулисаним назадњацима који мало шта могу да разумеју. Само у нашој општини их је 11000, у Србији више од 1 600 000. Постаните најзад свесни да у овој великој већини наших грађана који желе истинске промене има и велики број ваших пријатеља, кумова и рођака. Да ли можете, да ли смете да их погледате у очи када им то говорите? Да ли се, бар на тренутак застидите?

Тужно је и жалосно што као најјача владајућа партија немате шта да понудите грађанима на овим, како волите да кажете судбоносним изборима, већ се искључиво бавите јаловим и смешним покушајима дискредитовања Томислава Николића. Да ли је у питању ваш страх од коначног пораза или «само» одсуство идеје, програма или визије како волите да кажете ви самозвани цивилизовани европејци? Како год и шта год да је у питању и вама је постало јасно да вас је народ прозрео и да ову битку нећете добити. Као што вам уочи првог круга није помогло нуђење бирачима разноразних «повољних» кредита, дељење по кућама лошег вина и увелог цвећа и што је најсрамније кршење предизборне тишине дељењем пропагандног материјала у ноћи уочи избора, тако вам ни сада неће помоћи све претње, уцене, обмане и лажи којима сте изложили грађане зарад неколико гласова. Неће вам помоћи ни злоупотреба «Базара здравља» који сте на најнижи могући начин искористили у политичке сврхе, а ни злоупотреба отварања градилишта фискултурне сале у ОШ «Светозар Милетић», као да ће се она градити тобоже парама демократске странке или чак новцем Бориса Тадића. Да ли ћете и о овоме обавестити РИК и надлежне органе? Ако је и од вас много је. Варате се ако мислите да ћемо под наводном претњом тужбом престати да упозоравамо јавност на све оно шта сте спремни да урадите како бисте покушали да осујетите победу. Т. Николића. Застрашивање радикалима бирача мањинских националних заједница је прича у коју више нико не верује, сем нажалост вас. Да ли су ови последњи догађаји у Куцури и Змајеву епилог изјаве вашег председника ОО ком је дао по ступање на дужност када је помињао смиривање међунационалних тензија? Да ли су то тензије до којих ће у будућности доћи вашим деловањем, јер до сада их засигурно није било?

Крајње је време да престанете да се играте ватром, зарад боље и лепше будућности свих нас. Престаните да нас делите на грађане првог и другог реда, ове и оне националности, европејце и назадњаке... Сви имамо једнака права, али и обавезе, што вама изгледа никако да постане јасно.

Тек када вам то постане јасно престаћете да се питате зашто већина грађана Србије сматра да је дошло време за промене и зашто та иста већина гласа

СВИМ СРЦЕМ ЗА СРБИЈУ!

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"