Захвалнице и плакете за најхуманије даваоце крви

Zahvalnice i plakete za najhumanije davaoce krvi - Vrbas

Добровољним даваоцима крви, онима који су крв дали 50, 75, 100 и више од 100 пута, данас су свечано уручене захвалнице за безграничну хуманост коју демонстрирају у свакој акцији прикупљања крви. Захвалнице и плакете Црвеног крста даваоцима је уручио др Братислав Кажић, председник општине Врбас.

"Крв је ткиво које организам има и једна је од ретких супституција која не може да се направи и поред савремене технологије у 21. веку. Један од најхуманијаих момената јесте када добровољно дајете крв. Ваши гестови су нешто што треба поштовати и ценити и најмање што можемо је да се захвалимо и да вам пожелимо да још дуго година будете живи и здрави“, рекао је др Кажић.

Захвалнице и плакете је заслужило 25 давалаца који су крв донирали 50 пута, пет давалаца за 75 успешних учешћа у акцијама прикупљања крви, седам који су крв дали 100 пута и два даваоца који су крв дали више од 100 пута.

Свечаност и доделу захвалница и плакета другу годину за редом организује Црвени крст Врбас, у сарадњи са општином Врбас и Службом за трансфузију крви у ОБВ. "Пред новогодишње празнике обележили смо на свечан начин хуману активност наших грађана. Ово је други пут да организујемо свечаност овог типа и трудићемо се да то буде пракса сваке наредне године“, рекла је Татјана Глушчевић, секретар Црвеног крста Врбас.

На почетку свечаности све добровољне даваоце поздравила је др Мирјана Наков и захвалила им се у име Службе за трансфузију ОБВ и свих пацијената.