Конкурс за финансирање пројеката из области спорта

Покрајински секретаријат за спорт и омладину расписао је конкурс за финансирање пројеката и програма из области спорта у 2016. години. У оквиру општег конкурса планирано је да се подели 143 милиона динара.

У складу с Правилником о одобравању и финансирању пројеката и програма којима се остварују потребе и интереси грађана у области спорта, подносиоци захтева бити искључиво правна лица и то: покрајински спортски савези и Спортски савез Војводине, спортске организације регистроване као удружења, установе или установе за спорт, васпитно-образовне установе (основне и средње школе), акредитоване високошколске установе из области спорта и предшколске установе, јединице локалне самоуправе – градови, општине и нижи нивои јавне управе, други правни субјекти који су корисници спортских објеката у јавној својини.

У обзир за финансирање узимаће се пројекти и програми који се по својој садржини односе на:

  1. Активности покрајинских спортских савеза од значаја за АП Војводину (годишњи програми покрајинских спортских савеза и Спортског савеза Војводине, посебни програми покрајинских спортских савеза и Спортског савеза Војводине, стипендијe перспективних спортиста, доделe новчаних награда спортистима за годишња признања у области спорта „Вихор”),
  2. Афирмација спорта у АП Војводини (организација спортских приредби, манифестација и такмичења, учешће на међународним спортским приредбама, предлози пројеката којима се доприноси развоју спор та),
  3. Афирмација школског спорта (предлози пројеката у складу са Акционим планом спровођења стратегије развоја школског спорта), 4. Oдржавање (санација, адаптација и реконструкција и опремање спортских објеката, фискултурних сала и тренажних центара).
  4. Одржавање и опремање спортских објеката, фискултурних сала и тренажних центара у АП Војводини

Конкурс је отворен до 05. децембра 2016. године.