СПС: Жене су бољи део друштва

Врбаски одбор Социјалистичке партије Србије организовао је у суботу трибину под називом "Су чим ћемо изаћ' на изборе", на којој се члановима и симпатизерима странке обратио Предраг Марковић, потпредседник СПС-а.

Марковић је излагање започео објашњавајући зашто је у Србији природно бити левичар и каква је улога Социјалистичке партије Србије на предстојећим изборима. "У политици мора да постоји озбиљна левичарска партија, која се залаже за основне вредности левице - социјалну правду, сигурност, једнакост и стабилност. Лева партија мора да штити све који живе од свог рада. Наш задатак је да се више да се бавимо породицом, и заштитимо оне који су слабији, а то су жене и деца", рекао је Марковић и додао да СПС постојано стоји уз свој народ, има највећи број искусних људи у својим редовима, а нарочито на локалном нивоу.

Према његовим речима, социјалисти желе да промовишу породичне вредности, усмере снаге у здраво одрастање младих, осигурају сигурност старим, а жене су, као бољи део друштва, увек умеле да се боре за све те вредности.

Председница ОО СПС Марјана Мараш истакла је да су управо жене поднеле највећу жртву транзиције, те да је неопходно бавити се улогом жене у нашем друштву.

"Социјалистичка партија Србије ће водити позитивну кампању, а један од главних акцента кампање биће на женама. Преживели смо 25 година само зато што смо водили рачуна о својим грађанима. Од избора који су пред нама зависи и судбина Војводине", рекла је Мараш и подсетила чланове и симпатизере странке да је "левица женског рода".