Ускоро санација крова зимског базена

Uskoro sanacija krova zimskog bazena

Општина Врбас и Центар за физичку културу „Драго Јововић“ покренули су јавну набавку за реконструкцију и адаптацију крова, фасаде и пратећих инсталација објекта зимског базена. Према документацији, радови су процењени на 10,9 милиона динара, без ПДВ, а планира се да се по половина ове суме обезбеде из пословања саме установе и из буџета општине Врбас.

„Вишеструким разговорима са представницима Министарства за омладину спорт и Покрајинског секретаријата за спорт покушали смо да пронађемо средства за реконструкцију затвореног базена, али је све то остало само на обећањима. Чак и тамо где је речено да је новац обезбеђен, изостало је испуњење тих обећања. Зато смо одлучили да сами кренемо у пројекат јер не желимо да нам пропадне још једна сезона", рекао је др Братислав Кажић, председник општине Врбас.

Према речима Милана Глушца, заменика председника општине Врбас, иако је јавна набавка расписана за реконструкцију целог објекта, одмах ће се радити санација крова како би базен могао да ради, а касније би се уређивали и други делови. 

„Желимо да наши ученици других разреда што пре наставе са пливачком обуком, по чему смо познати у целој Војводини. Кренућемо у послове чим се оконча процедура, али нећемо одустати да тражимо подршку код других органа. Зато ћемо спремити документацију за учешће на појединим конкурсима“, рекао је Глушац.