Обележена годишњица НАТО напада на СРЈ

Као и у целој Србији, у Врбасу је данас обележена 17. годишњица НАТО напада. Прво су на споменик борцима палим у ратовима од 1991. до 1999. године испред локалне самоуправе венце положили Марјана Мараш, председница СО Врбас, и Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, а затим и представници Удружења ратних војних инвалида и делегација ОО Српске напредне странке.

Нешто касније, тачније у 12.44 часова, са идејом да подсете на резолуцију УН 1244, венце је на обележје крај моста у Његошевој улици, који је 13. маја 1999. године срушен у бомбардовању, положила и делегација ОО Социјалистичке партије Србије.

"Ни једне године не пропуштамо прилику да обележимо годишњицу почетка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију. То чинимо у 12 и 44 јер желимо и да подсетимо на резолуцију Уједињених нација која Косово и Метохију и даље види као део Србије, што је за нас веома важно. Овим чином чувамо и успомене и изражавамо поштовање према бројним невиним жртвама, чији број и данас није утврђен", рекла је Мараш.