Нови тротоари у Виноградској улици

Одељење за комуналне и грађевинске послове, које је преузело послове ликвидираног ЈП "Дирекција за изградњу", саопштило је да ове недеље почињу радови на изградњи тротоара у Виноградској улици у Врбасу. Према плану, изградиће се тротоари укупне дужине 500 метара, са обе стране пруге.

"Укупна вредност радова износи 1.047.864 динара, са ПДВ-ом. Инвеститор је општина Врбас, а извођач ДОО 'ДД Мега-корпорација' из Врбаса. Стручни надзор ће вршити Одељење за комуналне и грађевинске послове Општинске управе Врбас. Рок за завршетак радова је 24 календарска дана од дана увођења извођача у посао", наводи се у саопштењу.

Такође, уз изградњу тротоара, радови ће обухватити и сечење дрвећа и ниског растиња, израду насипа и планирање банкина на предвиђеној траси.

"Радови на изградњи тротоара су почетак решавања вишедеценијских проблема становника ове улице, који су узроковани, пре свега, неконтролисаним проласком камиона кроз улицу. Пролазак тешких камиона и пољопривредне механизације главни је узрок разрушене саобраћајне инфраструктуре у Виноградској улици, чиме је пре свега угрожена безбедност најмлађих становника. За ову годину планирана је и израда пројектне документације за реконструкцију саобраћајнице на овој локацији, која ће предвидети висинске и друге баријере за онемoгућавање проласка механизације и камиона кроз ову улицу", рекао је Игор Миловић, руководилац Одељења за комуналне и грађевинске послове.