Одржан 18. Меморијални турнир у рукомету „Перица Ачански“

У знак сећања на професора физичке културе Перицу Ачанског, Средња стручна школа "4. јули" организовала је и ове године Традиционални меморијални турнир у рукомету. Ово је било 18. издање турнира којим, према речима организатора, одају пошту истакнутом спористи и педагогу Ачанском.

"Окупљањем чувамо успомену и захваљујемо се за сву љубав коју је Перица преносио на најмлађе. Важно нам је да се велики људи не забораве, а Перица Ачански је управо такав био. Ово је, уједно, и спортски дан наше школе, најлепши и најзначајнији дан после Дана школе. Трудимо се да негујемо спортски начин живота, фер плеј и пријатељство", рекао је Дејан Обренов, професор физичке културе у ССШ "4.јули" и један од организатора турнира.

Трагично настрадали Перица Ачански, чије име носи овај турнир, био је истакнути спортиста. Спортску каријеру изградио је у београдском Рукометном клубу "Раднички", а након играчке каријере посветио се педагошком раду као професор.

На 18. Меморијалном турниру учествовале су четири средње школе у мушкој и две у женској категорији. Утакмица између Средње стручне школе из Црвенке и Гимназије "Жарко Зрењанин" заршена је резултатом 19 - 21, док је у другој утакмици између ССШ "4.јули" и Средње школе "22. октобар" из Жабља резултат био 17 - 21. У финалу су млади Врбашани савладили другове из Жабља резултатом 30 - 19. Женско финале играле су ученице две врбаске средње школе, "4.јули" и "Жарко Зрењанин", а резултат је био 11 - 5.

Организовање турнира ове године помогли су ЦФК "Драго Јововић", СО Врбас и предузеће "Јава - металне цеви".