Маја Гојковић посетила Геронтолошки центар

Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић посетила је данас Геронтолошки центар у Врбасу. У разговору са директорком установе Радмилом Мусић, Гојковић се упознала са радом центра и условима у којим живе најстарији становници општине Врбас, а затим је представила планове ове странке за унапређење заштите особа у трећем добу.

"Дугујемо захвалност свим старим лицима и пензионерима који су се кроз читав живот жртвовали и дали допринос изградњи државе. У последње две године, од како је одговорност преузела СНС, а познато је да смо наследили велике проблеме, пензионери су они који су поднели највећи терет реформи. Данас имамо похвале и признања међународних финансијских институција за спровођење реформи, а државе у нашем окружењу желе да их Србија упути како то извести. Посета најстаријим је гест захвалности онима који су дали све да реформе успеју и показали су како се мисли на државу. Они су помогли да Србија не доживи грчки сценарио, они су хероји, а не ми политичари", рекла је Гојковић, прва на листи кандидата коалиције око СНС за нови сазив Скупштине Војводине.

Заједно са њом Геронтолошки центар су посетили Игор Бечић, председник ОО СНС, др Братислав Кажић и Милан Глушац, чланови ОО, као и Сања Жигић и Јован Ковачевић, кандидати СНС на покрајинским изборима. Током посете представници ове партије поклонили су штићеницима центра телевизор.

"Пензионери у Војводини заслужују бољу власт него што је власт ДС-а. СНС ће им се одужити изградњом оваквих центара и бољом бригом, додатним средствима за нову опрему и осавремењавање геронтолошких центара, новим издвајањима за туђу негу и помоћ. Ако 24. априла бирачи укажу поиверење СНС-у, наш план је да четири наредне године посветимо унапређењу здравства, које је у Војводини алармантно, да симбол здравства не буде пропали пројекат Каменице II у коју су уложени милиона евра а немамо резултат и паре су нестале, већ да симбол буду окречени домови здравља, болнице са новом опремом и модерна заштита која постоји у Европској унији", рекла је Гојковић.

Током посете Врбасу Маја Гојковић се састала са активима жена све три врбаске месне заједнице, а затим у просторијама СНС разговарала са члановима и симпатизерима странке.