За превоз студената два милиона динара

Др Братислав Кажић, председник општине Врбас, потписао је данас у Влади Војводине уговор о суфинансирању трошкова превоза студената до установа високог образовања. За студенте из општине Врбас издвојено је 2.007.000 динара. Средства су обезбеђена на конкурсу Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој.

"И ове године добили смо средства за ову намену и тако наставили традицију помоћи нашим студентима. Покрајински секретаријат за науку и технолошки развој издвојио је за нашу општину два милиона динара, а преостали новац који је потребан да се покрију потребе превоза високошколаца обезбедићемо из општинског буџета. Циљ локалне самоуправе је све начине помоћи студентима и другим ученицима да заврше школе и тако постану чланови друштва који ће га даље развијати и унапређивати", рекао је Кажић након потписивања уговора.

Средства у укупном износу од 20 милиона динара обезбеђена су за више од 3.000 студената из 33 војвођанске општине.

Ресорни покрајински секретар Владимир Павлов истакао је да "годинама уназад регресирање трошкова превоза студената јесте мера која се успешно реализује на задовољство и општина и студената који свакодневно путују из својих места до факултета на којима се школују“.

„Сви знамо колико је потребна „децентрализација памети“, и колико је важно да млади људи по завршетку студија остану у својим местима, да знањем које су стекли унапреде локалну средину“, рекао је Павлов.