Предшколци у такмичењу познавања саобраћајних правила

У оквиру пројекта "Полиција у локалној заједници", Полицијска станица Врбас организовала је данас акцију посвећену безбедности најмлађих учесника у саобраћају, под називом "Погледај два пута - сачувај живот". Партнер у акцији Полицијској станици била је Предшколска установа "Бошко Буха".

"Тематика којом смо се бавили у мају месецу била је безбедност најмлађих у саобраћају. Заједно са Предшколском установом 'Бошко Буха', организовали смо пројекат 'Пажљивко' који се бавио саобраћајном едукацијом деце. Обишли смо све вртиће и одржали предавања, а данас смо имали финално такмичење у познавању саобраћајних прописа, које је прилагођено њиховом узрасту. Подршку у акцији пружила нам је локална самоуправа и Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас", рекао је након такмичења Владо Глођовић, начелник ПС Врбас.

Према његовим речима, у једномесечној едукацији учествовало је 555 дечака и девојчица из осам вртића, којима су уручене дипломе за савладани програм, а у данашњем такмичењу учествовале су три групе са по 30 предшколаца.

"Деца су се упознала са првим корацима и правилима која их очекују при укључивању у саобраћај, посебно од 01. септембра када кређу у школе. Обећали смо им да ћемо наставити сарадњу и едукацију, а то је битно због две ствари; прва је да се најмлађима укаже на правила у саобраћају, а друга да покушамо да приближимо полицијске службенике деци, да им униформа не буде страна и да је се не плаше. Ми смо њихови другари и треба да сарађујемо", рекао је Глођовић и изразио наду да ће пројекат "Пажљивко" постати традиционалан и обавезан за све предшколце.