Мотоциклисти у пројекту "Полиција у локалној заједници"

Полицијска станица Врбас наставила је са спровођењем пројекта "Полиција у локалној заједници", овога пута укузујући на правила која је потребно поштовати у циљу повећања безбедности мотоциклиста у саобраћају. Мото скуп у Куцури, на ком се окупило стотине мотоциклиста из Србије и земаља региона, искоришћен је да се љубитељи двоточкаша, приликом посете Врбасу, подсете на неопходност коришћења заштитне опреме, правила пружања прве помоћи повређенима у незгодама и друго.

Партнери у овом делу пројекта Полицијске станице Врбас били су: Мото клуб "Пегазус", Савет за безбедност саобраћаја општине Врбас, АМС Србије - Врбас, Агенција за безбедност саобраћаја, Црвени крст и Дом здравља "Вељко Влаховић".

"С циљем стварања партнерских односа са разним друштвеним групама, у овом делу нашег пројекта дружили смо се са мотоциклистима из 'Пегазуса' и других клубова. Искористили смо прилику да кроз показни полигон укажемо на сигурну вожњу мотоциклом, на правилно пружање прве помоћи и обезбеђење лица места код незгода у којима учествују мотоциклисти, као и на обуку свих других возача", рекао је Владо Глођовић, начелник ПС Врбас.

Савет за безбедност општине Врбас и АМСС - Врбас искористили су прилику и поклонили мотоциклистима неколико заштитних кацига.