Установама и удружењима подељене 4 тоне хране

Одељење за друштвене делатности Општинске управе Врбас учествовало је на шест конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице и добило зелено светло за реализацију сваког од њих.

Кроз један од пројеката обезбеђено је 4,3 тоне воћа и поврћа које је данас подељено Предшколској установи "Бошко Буха", Геронтолошком центру, Основној школи "Братство-јединство", Народној кухињи, Удружењу за помоћ МНРО и Удружењу "Мултиарт".

"Овом приликом желим јавно да похвалим тим сарадника из Одељења за друштвене делатности који су од припреме конкурсне документације па све до данашње непосредне поделе помоћи, учествовали у овој акцији. Личним примером и радом треба показати колико нам је стало да се на било који начин побољша квалитет живота у нашем граду", рекла је за vrbas.net Мира Недић, руководилац Одељења за друштвене делатности.

Према њеним речима, кроз ове пројекте, између осталог, обезбеђене су и довољне количине фаседне фарбе за све образовне и културне установе, Центар за физичку културу, Дом здравља и зграду Општинске управе, затим бесплатна ужина за годину дана за децу у појединим образовним установама, као и разна опрема и реквизети за потребе наставног процеса.