Обележен 04. јул - Дан борца

Полагањем венаца на споменике и спомен плоче које подсећају на страдања у II светском рату, али и на страдале у другим ратовима, данас је у Врбасу обележен 04. јул - Дан борца.

Венци су положени на Липарском путу у знак сећања на палог борца Ису Секицког, на спомен костурницу на Градском гробљу, затим на споменик борцима палим у ратовима од 1990. до 1999. године, на споменик настрадалим припадницима Црвене армије, крај бисте Вељка Влаховића у Дому здравља, и на крају, на споменик у центру града.

Централно обележавање Дана борца организовано је у Бази "Центар" у Старом Врбасу.

Подсећајући на овај значајан датум за СУБНОР, Вељко Миловић, председник СУБНОР-а Врбас, истакао је да је ова организација основана пре 71 годину. “Наша организација и данас носи епитет устаничке, патриотске им пре свегам организација на понос свих грађана. Дан борца за нас има посебну важност, јер је тај дан одредио и нашу будућност. Слобода је најважнија за све нас”, рекао је Миловић.

Венце су положиле делегације општине Врбас, СУБНОР, ОО СНС, ОО СПС и других организација.

Наредних дана СУБНОР ће обележити и 07. јул - Дан устанка народа Србије, 13. јул - Дан устанка народа Црне Горе, и 27. јул - Дан устанка народа Босне и Херцеговине.