Врбас на скупу "Пословни контакти - локална инфраструктура"

Општина Врбас учествује на дводневном Италијанско-српском годишњем инвестиционом скупу "Пословни контакти - локална инфраструктура", који се одржава у Београду. Ову прилику локална самоуправа користи за презентацију 21 пројекта пред неким од инвеститора из 600 италијанских фирми које послују у Србији.

Општину Врбас у Београду представљају Милан Глушац, заменик председника општине, и руководиоци и запосленици Канцеларије за локални економски развој, Канцеларије за енергетски менаџмент и Одељења за комунално грађевинске послове.

"Користимо сваку прилику да инвеститоре из Европе, овога пута из Италије, упознамо са пројектима за чију реализацију тражимо подршку. Данас је презентовано 128 пројеката из 32 локалне самоуправе, а ми смо припремили бројне пројекте из области енергетске ефикасности, разног инфраструктурног опремања, ширења канализационе мреже и друге. Сви састанци са италијанским инвеститорима се одржавају 'tet-a-tet' и имамо добру прилику да скренемо пажњу пословних људи на могућности исплативог улагања у нашу општину. Пуну пажњу добили су модели јавно-приватног партнерства, у чему већ имамо искуства, и они су оцењени као кључно средство развоја локалне инфраструктуре у Србији", рекао је након првих састанака у Београду Милан Глушац.

У другом дану Италијанско-српског годишњег инвестиционог скупа "Пословни контакти - локална инфраструктура", учествоваће и Зорана Михајловић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Ђузепе Манзо, амбасадор Италије у Србији, Данијел Берг, директор ЕБРД, Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије и бројни привредници из Италије и Србије.