"Комуналац" организује Фестивал воде

Јавно комунално предузеће "Комуналац" организоваће у четвртак, 18. августа на отвореним базенима Центра за физичку  културу "Драго Јововић",  Фестивал воде под називом "О води на води".

"Фестивал треба да укаже на значај воде, на чињеницу да милиони људи широм света живе без питке воде и канализације, док се становници Врбаса могу похвалити количином и квалитетом пијаће воде. ЈКП 'Комуналац' има за циљ да, у сарадњи с лекарима Опште болнице Врбас и Дома здравља 'Вељко Влаховић', као и професорима физичке културе, укаже на значај воде у областима заштите животне средине, здравља и спорта. Такође, желимо да укажемо на повећану потрошњу воде током летњих врућина, али и да упознамо потрошаче с дистрибуцијом воде 'од изворишта до корисника' и модалитетима уштеде воде", рекла је најављујући Фестивал воде Александра Поповић, портпарол ЈКП "Комуналац".

За забавни део програма на Фестивалу воде биће задужена Хуманитарана организација "Новембар за Ену", која окупља младе и креативне људе из општине Врбас. "Радо смо половином јула прихватили позив 'Комуналца' и предложили тачке којима можемо да улепшамо фестивал. Певаћемо песме о води, вокална група ће имати свој наступ, биће изведен и плесни латино перформанс, док смо за најмлађе припремили караоке", саопштила је Јелена Алексић из ХО "Новембар за Ену". Фестивал ће имати и хуманитарну ноту и у томе су "Комуналцу" помогле компаније "Бамби", "Александрија", "Карнекс", "Медела", "Суноко", "Витал", као и низ локалних малих привредника.