Одржан Фестивал воде

Центар за физичку културу "Драго Јововић" био је данас домаћин Фестивала воде "О води на води", манифестације организоване с циљем да се укаже на значај чувања свих извора воде и на опасности које свету прете услед загађења водотокова.

Отварајући Фестивал воде, Милан Глушац, председник општине Врбас, истакао је да су грађани Врбаса и свих места у општини препознали значај вода и очувања овог ресурса, као и значај пречишћавања отпадних вода, јер су суочени са проблемом загађеног канала. "Свесни значаја и потребе обезбеђивања питке воде посебну пажњу усмеравамо ка заштити воде, свесни да вода значи живот и предуслов је здравља и развоја. Поред обезбеђивања и заштите квалитета воде за пиће, посебна брига у нашој општини посвећује се рационалној потрошњи и модалитетима уштеде воде како бисмо сачували овај вредни ресурс за покољења која долазе", рекао је Глушац.

О значају воде за здравље човека говорили су лекари ДЗ "Вељко Влаховић" др Надежда Прегун и др Јадранка Маринковић, о квалитету градске воде за пиће говорио је Мирослав Фејса, руководилац ПЈ "Водовод и канализација", док је Бранко Ђаконовић, професор физичке културе, говорио о значају бављења пливањем за развој деце. Активисти Хуманитарне организације која окупља младе уметнике "Новембар за Ену" употпунили су програм песмом и игром, организована је и томбола, а сав приход прикупљен кроз издвајања бројних спонзора, биће усмерен деци без родитељског старања.

Организатор Фестивала воде било је Јавно комунално предузеће "Комуналац", уз подршку ЦФК "Драго Јововић", ХО "Новембар за Ену", лекара Дома здравља "Вељко Влаховић" и професора физичког васпитања.