У ОБВ обележен Светски дан физиотерапеута

Групном вежбом у дворишту Опште болнице Врбас физиотерепеути Службе за физикалну медицину и рехабилитацију обележили су данас Светски дан физипотерапеута, који се већ 65 година обележава широм света. Сету основних вежби, уз пацијенте, придружили су се и запослени у ОБВ који су успели да ускладе своје радне активности са получасовним тренингом.

Главна физиотерапеуткиња службе Весна Попивода указала је присутнима на значај физичке активности и позвала грађане да редовно вежбају и тако на најједноставнији начин сачувају здрави тело и здрав дух.

"Ове вежбе служе као помоћ у побољшању и очувању квалитета живота и препорука је да их сви савладамо. Када дођете у било коју ординацију код било ког лекара, поред ординирања одређене терапије, увек ће да наведе у својој препоруци и физичку активност. Сваки лек има своју алтернативу, једино физичка активност нема алтернативу. На овај начин, поред промоције здравог стила живота, желимо да скренемо пажњу и да појаснимо ко су заправо физиотерапети, као и да укажемо какви су наши проблеми у остваривању права. Честитам свим својим колегама Светски дан физиотерапеута, а нашим суграђанима саветујем да потраже свог физиотерапеута и питају за своје здравствене проблеме. Физиотерапеут је тај који може да ординира и одреди праве терапијске вежбе", рекла је Душица Перовић, дипломирана физиотерапеуткиња из ОБВ и председница Удружења дипломираних физиотерапеута Србије.