Готова ЛЕД расвета и стазе на новом игралишту

У току су завршсни радови прве фазе изградње игралишта за децу са посебним потребама и партерно уређење парка код Аутобуске станице у Врбасу, саопштено је данас из Одељења за комуналне и грађевинске послове.

"Прошле недеље завршени су радови на постављању парковске ЛЕД расвете. Постављено је десет италијанских ЛЕД светиљки типа ГАРДА, јачине 64W, са алуминијумским кућиштем. То значи да је цео парк осветљен са свега 640W, колика је потрошња само шест обичних сијалица од 100W у једном просчном стану. Светиљке су постављене на 4,5 метара високе поцинковане стубове. Такође, данас су завршени радови на изградњи приступних стаза од бехатон плоча у боји. Изграђено је нешто више од 100 метара стаза, ширине 2,2 метра. Овим стазама повезани су сви делови игралишта са улицама ЈНА и Панонском. Преко стазе је насут заштитни слој песка за спојнице, који ће остати на стазама до завршетка радова као заштита од оштећења", рекао је Игор Миловић, руководилац Одељења за комуналне и грађевинске послове.

Већ од сутра, према најавама Миловића, крећу радови на изливању бетонске плоче главног дела игралишта. "Након што се влажност бетона спусти на ниво испод 3 одсто, за 10 до 15 дана, излиће се заштитна гумена подлога у слојевима просечне дебљине 3цм. Након тога кренуће се са другом фазом изградње, односно постављањем мобилијара. Следеће недеље биће завршена и подлога за други део игралишта где ће бити постављен редован мобилијар", рекао је Миловић.