Конкурс за Регионални бренд Бачка

Регионална развојна агенција Бачка (РРА Бачка) расписала је конкурс за доделу ознаке Регионални бренд Бачка, а рок за пријаве је продужен до 30. септембра.

Право учешћа на конкурсу имају сва физичка или правна лица која имају пребивалиште на територији општина и градова оснивача Регионалне развојне агенције Бачка (Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Жабаљ, Тител, Србобран, Врбас, Кула, Сремски Карловци, Бечеј, Сомбор и Оџаци), са седиштем у руралном подручју и који своје пословне активности реализују у руралним крајевима.

Корисници ознаке Регионални бренд Бачка могу бити пољопривредна газдинства регистрована за производњу меда, млечних и месних прерађевина, предузетници регистровани за производњу хране и пића, регистроване предузетничке радње за бављење старим занатима, задруге регистроване за производњу меда, млечних и месних прерађевина и правна лица регистрована за производњу меда, вина, ракије, сира, кајмака и месних прерађевина.

На конкурсу могу учествовати и удружења грађана: удружења жена, еколошка и удружења за заштиту животне средине, удружења младих и омладинске организације, удружења пољопривредних произвођача, удружења занатлија. Услов је да удружења своје активности реализују у руралним подручјима, а за једну од активности имају организовање традиционалне сеоске манифестације која се континуирано одржава најмање три године.

Такође, за ознаке Регионални бренд Бачка могу конкурисати и угоститељски-туристички објекти, регистрована сеоско-туристичка домаћинства и рекреативни и конгресни центри у руралним крајевима.

Циљ конкурса је промоција руралне привреде у Бачкој и повећање продаје руралних производа без посредника.

Извор: РТВ