Нови тоалети у ОШ "Братство-јединство"

Novi toaleti u OŠ "Bratstvo-jedinstvo" Vrbas

Након полугодишње донатарске акције и уз подршку општине Врбас, Основна школа "Братство-јединство" успела је да реновира тоалете за ученике у школској згради. После дуго времена измењене су све санитарије и водоводне цеви, и постављене плочице од пода до плафона.

"Сами смо покренули донаторску акцију и кренули у потрагу за људима који су спремни да нам помогну, а на наш активизам реаговала је локална самоуправа и помогла нам са 490.000 динара за извођење радова, на чему смо им посебно захвални. Надамо се да ћемо и даље заједничким акцијама успети да решимо неке од текућих проблема које има свака школа", рекла је Славица Шестовић, директорка ОШ "Братство-јединство", након што је заједно са Миланом Глушцем, председником општине Врбас, обишла реновиране тоалете.

Према речима Глушца, локална самоуправа је у договору са руководством школе определила одређена средства за решавање овог проблема, а помоћ је стигла и од донатора.

"Општина Врбас ће у складу са својим могућностима и даље финансијски помагати не само ову, већ и остале школе. Обратили смо се Канцеларији за управљање пројектима Владе Србије и доставили смо податке за око 30 јавних објеката, међу којима су и школе, где треба извршити одређене санације. Надамо се да ће нам средства за ове пројекте бити одобрена“, рекао је Глушац.