Нови циклус "Друге шансе" у ОШ "20. октобар"

Програм функционалног описмењавања одраслих, познат под именом "Друга шанса", и ове године део је активности у Основној школи "20. октобар". До сада је кроз овај процес основно образовање завршило више од 250 лица са подручја општина Врбас и Србобран, а од овог новембра наставу у три циклуса похађа 15 нових полазника.

Пројекат се одвија сарадњом Националне службе за запошљавање, локалних самоуправа и центара за социјални рад Врбаса и Србобрана, а уз подршку Црвеног крста Врбаса, хуманитарних организација и школе.

"За нашу средину и школу је веома важно да је 'Друга шанса' прерасла у редовну наставу. Из године у годину све је теже окупити лица која имају потребну да ванредно заврше основну школу, јер углавном је реч о онима који долазе из редова социјално угрожених, па се на разне начине гледа да се тим лицима пруже помоћ и подршка. Одељење за друштвене делатности општине Врбас укључено је у тај задатак, а кроз материјалну помоћ у намирницама, одећи и обући, полазнике подржавају Црвени крст и Еванђеоска црква", рекао је Раденко Шимун, директор ОШ "20. октобар".

Александар Суботин, свештеник Еванђеоске цркве, истакао је да је ова црква, у жељи да охрабри сва лица са незавршеном основном школом да се укључе у пројекат, прикупила донације у половној гардероби, новој обући, ћебадима и покривачима, пристиглим из Холандије, и поделила их полазницима, док ће у децембру стићи још једна донација, овога пута у пакетима хране.