Каратисти из Савиног Села светски прваци

За младе спортисте, чланове Карате клуба “Токадо“ из Савиног Села, који су недавно остварили сјајне резултате на Светском првенству у Бургасу у Бугарској, данас је организован пријем у Скупштини општине Врбас, на којем су их дочекали и честитали им на успесима Милан Глушац, председник општине Врбас, и Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт.

На Светском првенсту, 24. по реду, савиноселски спортисти остварили су серију фантастичних резултата; Југослав Хуребовић је у конкуренцији млађих сениора освојио прво место и златну медаљу, Неда Пајић је у категорији од 10 до 13 година освојила сребрну медаљу, док је заједно са Машом Хмара и Милицом Ђуричић, у истом узрасту, освојила златну медаљу на истовремено одржаном Кохаи светском купу. Осим њих, прво место освојио је и седмогодишњи Саша Штец у такмичењу појединачне кате.

"Наш клуб је релативно млад и за кратко време бележи велике резултате. На нашу срећу успели су то да препознају представници локалне самоуправе и неки од спонзора, уз чију помоћ смо отишли на Светско првенство. Било је задовољство учествовати на такмичењу и са поносом гледати како наша деца успешно представљају Савино Село, општину Врбас и Србију", рекао је тренер Џеко Хуребовић и искористио прилику да се захвали руководству општине Врбас на финансијској подршци.

Према речима Глушца, локална самоуправа ће се трудити да, колико може, помогне спортским клубовима. "Ови млади спортисти су најбољи презентери наше општине и са великим задовољством данас разговарам са њима", рекао је Глушац.

Члан Општинског већа Ковачевић истакао је да ни тешка финансијска ситуација не може да стане на пут младим успешним спортистима, који су увек спремни да дају све од себе.

"Срећан сам када видим децу која се труде, много раде и тренирају и након тога постигну огроман успех. Ово је лепши део нашег посла у локалној самоуправи и задовољство је када имамо прилику да их угостимо", рекао је Ковачевић.