Зимска служба спремна за све интервенције

Екипе зимске службе ЈКП "Комуналац" припремиле су механизацију за наступајућу зиму и спремно очекују да одраде све задатке који им најхладније годишење доба може поставити, речено је на смотри приређеној на платоу ПЈ "Чистоћа". Овог викенда почела су и дежурства у овој служби.

Десетак возила за чишћење снега и другу опрему обишли су председник општине Врбас Милан Глушац са, начелник Полицијске станице Врбас Владо Глођовић и директор ЈКП "Комуналац".

"Јавно комунално предузеће се сопственим средствима припремило за наступајућу зиму. Успели су да обезбеде новац за добар део технике и опреме. Раније се није толико улагало у ову службу, па се зима чекала са неизвесношћу, уз честе кварове и помоћ локалних привредника. Мислимо  да ће ову сезону 'Комуналац' моћи сам да изнесе, али свакако да је Штаб за варедне ситуације дефинисао приоритете и припремио ангажовање тешке механизације у случају кризе“, рекао је Глушац.



Према речима Чуровића, смотра механизације приређена је како би се послала порука грађанима Врбаса да је служба спремна за све изазове у наредном периоду. "Житељи града и насељених места општине моћи ће са сигурношћу да користе све путне правце. Задовољство ми је што се из године у годину повећава број машина којима располажемо, да мирно и без бојазни дочекујемо снег, са кадром оспособљеним за све зимске прилике", рекао је Чуровић и додао зимска служба има потенцијал да пружа услуге и ван подручја општине Врбас.

Јавно комунално предузеће је набавило и 300 тона агрегата за посипање путева и ова количина, уз преосталу од прошле године, требала би бити довољна за нормалан рад. Такође, набавком нове даске за уклањање снега, снег ће се уклањати и из улица које раније нису биле међу приоритетним, а за потребе заспослних набављено је и ново возило за превоз.