Општини Врбас сертификат ИСО 9001

Општини Врбас уручен је данас сертификат ИСО 9001, стандард који уређује пословање сваке организације. Овај сертификат потврђује конкурентност на глобалном тржишту, висок степен и уједначеност квалитета тражених услуга. Карактерише га и континуирано унапређење свих процеса и међународно је признат. Милану Глушцу, председнику општине Врбас, сертификат ИСО 9001 уручио је Синиша Абрамовић, директор сертификационог тела "Global Cert International" из Београда.

Општина је Врбас је протеклих годину дана вредно радила на пројектној имплементацији система менаџмента квалитетом прама стандарду ИСО 9001. По завршеном послу следио је процес сертификације и наши аудитори су кроз одређену процедуру, на потпуно непристрасан и независан начин, извршили 1. и 2. фазу сертификационе провере, оценили све сегменте система и установили да је Општинска управа усагласила свој систем са захтевима предметног стандарда, да га примењује, као и да има пуну компетенцију за његово даље унапређење. ИСО 9001 је проактиван систем који подразумева континуирану надоградњу. Заслуга је запослених у Општинској управи, а захвалио бих се првом међу једнаким Светозару Пешићу и свима који су били укључени у овај пројекат. Аудит извештај је био позитиван и водећи оцењивач дао је сертификационој комисији препоруку за давање сертификата општини Врбас. Пред запосленим је велика одговорност у одржавању, примени и унапређењу система, што ће бити контролисано у годишњим проверама. Сваки систем било које организације почиње од првог човека и зато бих се захвалио Милану Глушцу, председнику општине, и честитам општини Врбас добијање сертификата ИСО 9001", рекао је Абрамовић.

Захваљујући на издвојеном времену и труду да се систем локалне самоуправе званично унапреди кроз стандардизацију ИСО 9001, Глушац је истакао да општина Врбас, уз данас прибављени, има и сертификат 50001, што је издваја и међу општинама у Европи, а да је на прагу увођења сертификата БСИ, што је значајно за потенцијалне инвеститоре. "Покушавамо да направимо што модернију администрацију у корист грађана, и не само њих, како би све своје захтеве у локалној самоуправи реализовали ефикасно и брзо. Нећемо стати на овоме и желимо да даље унапређујемо систем, посебно сертификатом БСИ, потврдом квалитета коју најчешће желе да виде страни улагачи", рекао је Глушац.