Чланови Нове Србије напустили странку, оснивају СВП

Општински одбор и чланови Нове Србије у Врбасу, заједно са одборима странке из још 29 војвођанских градова, напустили су ову политичку организацију и убудуће ће деловати као Српски војвођански покрет.

Према речима Милорада Савановића, једног од досадашњих челних људи ОО НС, врбаски одбор придружио се иницијативи за оснивање Српског војвођанског покрета првенствено незадовољaн односом врха странке према свим одборима у Војводини. "Руководство Нове Србије се према члановима из Војводине односило као према члановима другог реда, није нам дозвољено формирање Покрајинског одбора, а пред протекле покрајинске изборе нису прихватили ни предлог 30 одбора за покрајинског посланика, већ је на то место постављена Злата Ђерић. Због неодговорног понашања лидера странке 10 општинских одбора НС је остало без одборника, седнице Главног и Извршног одбора нису одржаване веома дуго, изостала је и Скупштина Нове Србије, а сви покушаји да се разговара са Велимиром Илићем остали су без успеха. Кап која је прелила чашу је била његова изјава да га не занима судбина 70 одбора странке већ функција која му је обећана", рекао је Савановић за vrbas.net

Он је појаснио да ће Српски војвођански покрет наставити сарадњу са коалиционим партнерима из Српске напредне странке. "Одбори из бројних градова Војводине задовољни су радом Владе Србије и Владе Војводине, резултатима на терену и наставиће да подржавају све активности које се спроводе у циљу унапређење живота свих грађана", рекао је Савановић.